Avagy helyi közigazgatás-történet Püspöktamási létrejöttéig

Egy korábbi bejegyzésben bemutattam, hol helyezkedett el a mai Püspökmolnári 3 elődközsége. Most azt a folyamatot ismertetem, melynek során a XX. század közepéig két lépcsőben létrejött a mai Püspökmolnári. Ehhez menjünk vissza az időben a századelőre, pontosan 1907-ig.

Szerző: kugi  2011.11.12. 14:55 Szólj hozzá!

Címkék: közigazgatás pecsét püspöki szenttamás püspöktamási rábamolnári rábapüspöki rábaszenttamás

kérdőjel.pngMinél messzebb megyünk vissza az időben, annál több a bizonytalanság a történelemben. Régebbi korokból kevesebb írásos dokumentum maradt fenn, mint pl. 100-200 évvel ezelőttről. Így aztán egyre több, ma még megválaszolatlan kérdés merül fel a kutatás során. Különösen igaz ez azon kistelepülések múltjának feltárásakor, ahol az egyes iratok valóságtartalmát nem lehet más, korabeli iratokkal megerősíteni, továbbá régészeti leletanyag sem áll rendelkezésre.

A mostani bejegyzésben néhány ilyen, községünk középkori történetével kapcsolatos kérdést teszek fel, és néhány válaszlehetőséget is megfogalmazok.

Szerző: kugi  2011.11.10. 13:25 Szólj hozzá!

Címkék: molnári molnár-nemzetség

Sorozatom mostani bejegyzésében az iskolai napköziotthon épületét mutatom be egy régi és egy mai fotó segítségével. A képek alatti "tovább" gombra klikkelve a bejegyzés folytatódik!

napközi_archív.jpgnapközi_ma.jpg

Szerző: kugi  2011.11.07. 15:30 Szólj hozzá!

Címkék: kép iskola akkor és most püspökmolnári prinz gyula ámk prinz gyula

süti beállítások módosítása